Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

de oanapl in Pui, 24 Ian 2020 | 8748 vizualizari

 

Vă invit să încercați și voi un preparat delicios și foarte ușor de pregătit. Eu m-am inspirat de la Oana pentru această rețetă și îi multțumesc :*

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui dezosate tăiate cubulețe (450-500 g)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 borcan de ciuperci
  • 1 lingură condiment pentru pui
  • sare
  • piper
  • 2 căni de supă / apă fierbinte
  • 30 g unt
  • 20 g făină
  • 100 ml smântână
  • mărar tocat
  • + mămăliguță pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga:

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se condimentează cu condiment pentru pui, sare si piper după gust.Se adaugă ceapa tocată cubulețe, usturoiul, ciupercile tăiate cubulețe mici și se sotează pentru 3-4 minute până se înmoaie puțin. 

Se adaugă apa fierbinte, se acoperă oala cu un capac și se lasă 20-30 de minute să fiarbă la foc potrivit.

Se pune untul în altă crăticioară și se lasă să se topească. Se adaugă apoi toată făina și se amestecă cu un tel, la foc mic. Se pune treptat câte un polonic de supă / apă fierbinte și se amestecă încontinuu, să nu se formeze cocoloașe. Se adaugă din acest amestec peste carnea de pui atât cât se dorește, până ajunge ciulamaua la consistența dorită. 
La final se adaugă smântâna și se mai lasă 4-5 minute să fiarbă. Se condimentează după gust cu sare și piper și se servește ciulamaua împreună cu mămăligă și puțin mărar verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui imbracate in Kaiser si ciuperci la cuptor