Ciuperci champignon cu vin alb si smantana

de Gherca Daniela in Mancaruri de legume, 28 Aug 2019 | 5048 vizualizari

 

O reteta rapida, aromata si tare gustoasa! Nici nu se observa ca ii lipseste carnea :D 

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciuperci champignon
  • 3 fire de ceapa verde
  • 4-5 catei mici de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 20 g unt
  • 150 ml smantana 15% grasime
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper mozaic
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci champignon cu vin alb si smantana:

 Intr-o tigaie punem uleiul si, cand s-a incins, punem untul, lasam sa se topeasca si adaugam ciupercile curatate si taiate bucati mari (eu le-am rupt cu mana), amestecam si lasam acoperite cu capac pana cand scade toata apa lasata de la ciuperci.

     Intre timp curatam ceapa si usturoiul, le spalam si taiem marunt unturoiul, iar ceapa rondele.

     Cand a scazut apa de la ciuperci, adaugam legumele si amestecam pana se inmoaie.

      Peste ciuperci adaugam 125ml smantana, amestecam 1 minut, dupa care turnam vinul si inca o cescuta de apa, condimentam cu sare si piper mozaic dupa gust, punem din nou capacul si lasam la foc mic pana scade tot lichidul.

     Spre final adaugam restul de smantana si patrunjelul verde tocat, mai amestecam circa 1 minut si inchidem focul.

Servim cu paine intregrala sau cu ce va place!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci champignon cu vin alb si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini ciuperci la cuptor cu branza de burduf