Ciuperci de roua in sos de smantana cu piure de cartofi

de Valclaudia in Sosuri, 6 Sep 2015 | 4401 vizualizari

 

o cina lejera pentru cine iubeste ciupercutele de roua...

 

INGREDIENTE

  • cca 600 gr. ciuperci de roua ( congelate am avut eu)
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana de gatit la cutie (Pilos)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cu varf de amidon alimentar
  • patrunjel verde tocat
  • 1 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • cca 150 ml lapte caldut
  • 100 gr. unt sau margarina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci de roua in sos de smantana cu piure de cartofi:

Pentru piure curatam cartofii de coaja, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare.

Dupa ce fierb cartofii, scurgem apa de pe ei si adaugam untul sau margarina, lasam sa se topeasca, apoi mixam cartofii cu mixerul la viteza mare,adaugand in fir subtire laptele caldut pana obtinem un piure cremos.

Ciupercile congelate le-am pus in tigaie cu 100 ml apa si 3 linguri de ulei de masline.

Am acoperit tigaia pana s-au dezghetat complet ciupercile, am adaugat ardeiul kapia taiat bucatele si am lasat sa se caleasca in ulei ciupercutele cu ardeiul.

Am turnat smantana de gatit peste ciuperci, am redus focul si am diluat in 50ml apa rece lingurita de amidon, apoi am incorporat-o in mancarea din tigaie.

Am asezonat cu sare si piper dupa gust, am presarat patrunjel verde proaspat tocat si am servit sosul de ciuperci cu smantana cu piure de cartofi.

O minunatie...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci de roua in sos de smantana cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos de smantana