Ciuperci delicioase la cuptor

de hcristiana in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2012 | 6535 vizualizari

 

Am preluat (si prelucrat) reteta de la micul nostru poet-bucatar, mosuletulene, caruia ii multumesc pe aceasta cale!

 

INGREDIENTE

  • 10 ciuperci mai mari
  • salam picant/ șuncă
  • porumb la conservă
  • 150-200 g mozarella
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • usturoi granulat
  • măsline
  • gogoșari din conservă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci delicioase la cuptor:

  1. Se îndepărtează codițele ciupercilor. Se curăță ciupercile de pieliță și se spală, punându-se la scurs într-o strecurătoare mare.
  2. Se condimentează bine fiecare „pălărioară” cu sare, piper și usturoi granulat. 
  3. Apoi, se taie salamul/ șunca în cubulețe.
  4. Se dă mozarella pe răzătoare.
  5. Se bate bine oul și se amescă cu mozarella dată pe răzătoare, punându-se și puțină sare.
  6. Se ia câte o ciupercă și se pun ingredientele astfel: cubulețele de salam/șuncă și porumbul (astfel încât să fie umplută fiecare ciupercă). Deasupra se pune mozarella cu oul bătut, astfel încât să acopere toată ciuperca.
  7. Se pun ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  8. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pe nivelul 3 (de mijloc) și se lasă circa 10-15 minute, până când se face o pojghiță deasupra.
  9. Se scot din cuptor, se lasă puțin la răcit și se ornează cu măsline și gogoșari.

Eu am ales să servesc ciupercile cu cartofi pai. Se pot servi și ca aperitiv!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci delicioase la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute, la cuptor