Ciuperci la cuptor

de UrsanMihaela in Mancaruri de legume, 17 Noi 2019 | 3616 vizualizari

 

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu cand vad ciuperci la cuptor imediat imi lasa gura apa.

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciuperci
  • 250 g sunculita taraneasca
  • 75 - 100 g cascaval sau branza ( eu am folosit Grana Padano, o bunatate )
  • 1 - 2 linguri de ulei
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci la cuptor:

 

Se spala ciupercile si se desprind coditele.

Se unge o tava cu ulei sau se foloseste foaie de copt ce se pune in tava.

Se aseaza ciupercile.

Se taie sunculita taraneasca in bucatele mici.

Se presara sunculita taraneasca peste ciuperci si se pune tava la cuptor pentru 20 -30 de minute  la foc mediu .

Se taie cu cutitul special branza Grana Padano si se presara peste ciuperci  si se mai lasa 5-10 minute , cat sa se gratineze frumos .

Se scoate tava din cuptor si se pun ciupercile pe o farfurie sau platou .

Se servesc calde, dar sunt bune si reci .

E u nu am sarat preparatul, deoarece nu mananc foarte sarat, dar daca mancati mai sarat se poate adauga sare dupa gust .

TIPS-URI

1

Daca nu va place sunculita taraneasca puteti folosi carnati sau chiar muschi .

2

Daca nu aveti branza Grana Padano puteti folosi cascaval sau chiar telemea .

3

Puteti pune si piper, daca va place acest condiment .

4

Chiar si putin busuioc nu strica la acest preparat .

5

Eu ador dulceata de ardei asa ca am presarat putina pe farfurie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu dovlecel la cuptor