Clatite aperitiv cu ardei copt, crema de branza si somon

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2015 | 6323 vizualizari

 

Am mancat de multe ori, acest fel de aperitiv, ara ardei copt, ce-i drept, dar e prima data cand fac.
Noroc cu Panini Maker Breville, noul meu ajutor in bucatarie, care ma indeamna in fiecare zi sa testez fel si fel de retete.
Numai cand il vad, si mi se face pofta de clatite. :)))
Deci este de nota maxima, il ador!
A venit la fix pe canicula asta, ca altfel as fi facut sauna invartind clatitele pe flacara aragazului.
Asa, cu el nu e nevoie sa intorc clatitele, nu degaja caldura in jurul lui si le coace uniform.
Vi-l recomand cu mare drag si nu numai pentru prepararea clatitelor sau a sandvich-urilor, se pot face mult mai multe la el.
Baietii mei azi si-au facut omleta si au fost tare incantati.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 ardei copt + zeama scursa
  • 5 fire patrunjel verde
  • 400 ml iaurt de baut
  • 200 gr faina
  • un praf piper
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplut:
  • 2 cutii branza pufoasa cu verdeata de la Delaco
  • 200 gr somon afumat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv cu ardei copt, crema de branza si somon:

Coacem mai intai ardeiul, il curatam si il lasam intr-un vas sa isi lase sucul.

Ideea cu ardeiul copt mi-a venit pe moment, in timp ce ma pregateam sa fac o salata.

Intr-un bol, amestecam ouale cu sarea, adaugam uleiul, apoi iaurtul in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul si omogenizam compozitia.

Tocam ardeiul cubulete si il adaugam in bol, impreuna cu sucul rezultat, apoi adaugam patrunjelul tocat marunt.

Presaram putin piper si incorporam treptat faina.

Vom obtine un aluat mai gros decat cel pentru clatitele clasice pe care il lasam la odihnit 10 minute.

Conectam aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, asteptam sa ne avertizeze ledul indicator ca s-a incalzit si punem pe placuta inferioara, la mijloc, cate doua linguri din aluat.

Inchidem capacul si asteptam aprinderea ledului de avertizare.

Cu o spatula, transferam clatita pe un platou si o preparam pe urmatoarea.

Lasam clatitele sa se raceasca, apoi intindem peste ele cate un strat de branza si cate un file de somon, apoi le rulam si le dam la frigider, intr-un vas acoperit de preferinta, pana cand ne hoataram sa le servim.

Mie mi-au rezultat 8 clatite si am umpult decat patru cu crema de branza si somon, restul s-au evaporat calde. :)

Este foarte de efect acest aperitiv, iar  Panini Maker Breville il face sa fie savurat cu multa dragoste.

Da, dragoste am zis, pentru ca nu ai cum sa nu te indragostesti de un asa asistent in bucatarie.

 

TIPS-URI

1

In crema de branza se poate adauga si putina ceapa rosie, trecuta prin masina de tocat, sau ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv cu ardei copt, crema de branza si somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola