Colțunasi cu branza dulce

de RODIMUR in Mancare copii, 16 Iun 2018 | 5798 vizualizari

 

De obicei fac colțunașii cu brânză sărată, sau cu cartofi (de post) dar acum m-am hotărât să-i fac cu brânză dulce, de vaci, pentru că tot aveam la frigider ingredientele principale. Iar cu smântână alături, acești colțunași sunt excelenți!
Din ingredientele de mai jos am făcut 44 de colțunași.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 grame de făină albă
  • 2 linguri de gris
  • 1 ou
  • 1 linguriță de sare fină
  • 250 ml de apă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru umplutură:
  • 500 grame de brânză de vaci
  • 4 linguri de zahăr tos fin
  • 1 ou
  • 1 plic de vanilie
  • Pentru fiert colțunașii:
  • 4-5 litri de apă
  • sare
  • Pentru servit:
  • unt / ulei de floarea soarelui
  • smântână
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colțunasi cu branza dulce:

Pentru aluat, se amestecă făina cu grisul și sarea și se frământă cu un ou și cu apă la temperatura camerei, adăugată puțin câte puțin. Se adaugă și cele două linguri de ulei de floarea soarelui și se mai frământă puțin, până ce aluatul devine elastic și potrivit de moale, după care se învelește în folie alimentară și se lasă "să se odihnească" timp de 30 de minute.

În acest interval de timp se prepară umplutura. Se mixează bine brânza cu: zahărul tos, vanilia și oul, până ce amestecul este omogen.

După ce aluatul "s-a odihnit" puțin, se transferă pe planșetă, se mai frămână puțin și se porționează în 2-4 bucăți din care se vor întinde, pe rând foi de 3-4 mm grosime. Se decupează cu forma specială, sau cu un pahar, cercurile de aluat din care se vor face colțunașii.

Se depune câte o linguriță de umplutură pe fiecare cerculeț de aluat, se pliază și se lipesc bine, după care se depun pe planșeta înfăinată (ca să nu se lipească) până ce se formează toți colțunașii.

Colțunașii se iau cu o spumieră și se lasă la fiert, într-o oală cu apă multă, clocotită, cu sare. În timpul fierberii se mai întorc colțunașii cu paleta, în oală, cu grijă, ca să nu fie striviți. Se lasă colțunașii la fiert 10-12 minute, până ce se ridică la suprafață, după care se iau cu spumiera și se depun într-un vas, uns cu unt în prealabil.

Ca să nu se lipească între ei, după ce au fost scoși de la fiert, colțunașii se stropesc cu unt topit, sau cu ulei încălzit, de floarea soarelui.

Se servesc calzi, cu smântână alături.

TIPS-URI

1

Aluatul acesta de colțunași poate fi prelucrat imediat, dar se va comporta mai bine, dacă va fi lăsat "să se odihnească" timp de 30 minute.

2

Foaia de aluat nu trebuie să fie prea subțire, ca să nu se rupă, la fiert, dar nici prea groasă, ca să nu devină tare.

3

Colțunașii trebuie puși la fiert, numai după ce apa cu sare clocotește. În caz contrar, colțunașii s-ar putea lipi de vas, sau între ei.

4

După ce scoateți colțunașii de la fiert, stropiți-i pe toate părțile cu unt topit, ca să nu se lipească între ei.

5

Colțunașii umpluți cu brânză dulce se servesc cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colțunasi cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

19.06.2018, 13:11

Da, Dante, foarte buni...! Mulțumesc frumos, pentru apreciere!

UrsanMihaela 1

08.12.2018, 10:29

Un deliciu acesti coltunasi!

RODIMUR 1

08.12.2018, 10:46

Mihaela, mă bucur foarte mult că-ți plac și-ți mulțumesc mult pentru apreciere! Și nouă ne plac colțunașii, umpluți cu orice...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine