Colțunasi de post, cu magiun

de RODIMUR in Mancaruri de post, 21 Mar 2018 | 8378 vizualizari

COMENTARII (32)

Valclaudia 1

21.03.2018, 20:03

prezent!

vasimur 1

21.03.2018, 20:07

cristinutanicolita 1

21.03.2018, 20:07

Foarte buni!

Bunica 1

21.03.2018, 20:08

Eu mai bine dau o fuga la Piatra decat sa ma apuc de facut coltunasi!

RODIMUR 1

21.03.2018, 20:08

Claudia, de vreme ce ești prima venită, vei fi prima servită (cu excepția soțului, care a mâncat vreo 16!)

RODIMUR 1

21.03.2018, 20:09

Îți mulțumesc frumos, Cristinuța, pentru apreciere!

Auras12 1

21.03.2018, 20:26

Delicioși coltunasii!

mihaelar63 1

21.03.2018, 20:29

Ce bunatate !!!!

Ina 1

21.03.2018, 20:29

n-am mancat

Rocsi 1

21.03.2018, 20:32

Uite ce idee buna pentru post!

RODIMUR 1

21.03.2018, 20:33

Mulțumesc frumos, Auraș!

RODIMUR 1

21.03.2018, 20:34

Așa e, Mihaela, sunt foarte buni! Nouă ne plac tare mult...!

Corinuta 1

21.03.2018, 20:41

Minunat de buni!

RODIMUR 1

21.03.2018, 20:42

Mulțumesc, Corinuța!

Rahela Velicu 1

21.03.2018, 20:57

Bucataras Diana 1

21.03.2018, 20:57

RODIMUR 1

21.03.2018, 21:16

Vă mulțumesc, Mimi și Diana!

katty 1

21.03.2018, 21:21

Deliciosi coltunasii !

RODIMUR 1

21.03.2018, 21:30

Pentru cei cărora le plac, sunt delicioși, cu adevărat, Katty!

xana 1

21.03.2018, 22:14

Foarte buni!

RODIMUR 1

21.03.2018, 22:14

Mulțumesc frumos, Xana!

navidad_2017 1

21.03.2018, 23:27

Pfiiii.... o sa-i visam la noapte! Si neaparat cate 8 de portie! Foarte interesanta reteta de aluat cu gris in compozitie, aminteste de retetele italienesti clasice ptr prepararea pastelor; si delicioasa ideea de a-i servi cu pesmet rumenit, care face un contrast ca textura, dar sigur si "rotunjeste" gustul. Noi la coltunasii umpluti cu povidla (magiun) ptr desert, facem un "sosulet" din 3-4 lg din "zeama" in care tocmai fierb coltunasii, 1-2 lg ulei, 1-2 lg zahar (eventual vanilat), pe care-l "emulsionam" la foc mic; coltunasii fierti ii amestecam usor cu acest sos (impiedica sa se lipeasca intre ei si sa se usuce, chiar si dupa racire), iar in farfurie presaram pe ei nuca (migdale, alune) usor rumenita si macinata. Acum de-abia asteptam sa-i incercam dupa reteta Dvs, cu gris in aluat, pesmet rumenit si sirop de visine! Multumim ptr idee! PS Stima-i in orice caz, reciproca !

RODIMUR 1

21.03.2018, 23:42

Vă mulțumesc, Navidad! Iarăși am învățat ceva bun și frumos și vă sunt recunoscătoare! Nu m-am gândit să presar nucă, pentru că umplutura era cu magiun cu bucățele de nucă (am făcut așa ceva în toamnă) dar e o foarte bună idee, pentru atunci când voi folosi magiun simplu, din care am mai mult chiar...! Dacă n-ar fi gris în aluat, ar fi prea lipicios. E o idee bună. Am rețeta de la mămica mea, care nu știu de la cine o are. Poate de la bunica paternă, care era austriacă și bucătăreasă de meserie... Numai bine!

navidad_2017 1

21.03.2018, 23:55

Dar noi facem coltunasi cu magiun (clasic, fara zahar in compozitie) si ca garnitura la friptura de gasca/rata/porc, pe langa varza murata calita (sau varza rosie calita, dar inacrita cu putin otet); in acest caz se servesc "unsi" din belsug cu grasimea rezultata de la friptura, sau chiar cu ceapa calita in ulei. Reteta este saseasca si provine din familia mamei.

RODIMUR 1

22.03.2018, 00:06

Colțunașii sunt buni, oricum, inclusiv ca garnitură...! Și cred că sunt grozavi ca garnitură pe lângă o friptură, ceva deosebit de rafinat...! Nouă ne plac foarte mult colțunașii cu cartofi, de post (aluat de post, umplutură de post). Prima rețetă postată aici a fost de colțunași cu cartofi, dar atunci am pus doar o poză. Acum, la aceștia cu magiun, am pus mai multe poze, din toate etapele procesului tehnologic... Vă doresc o noapte bună și odihnă binemeritată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu ciuperci