Compot de gutui

de gaby_gabytza in Sirop / Compot, 24 Oct 2018 | 2714 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gutui
  • zahar
  • apa
  • borcane
  • capace
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de gutui:

Incepem prin a pune gutuile in apa rece pentru a le curata mai bine de puf. Dupa aceea le taiem felii si apoi cubulete cu tot cu coaja.

Spalam borcanele si capacele, apoi umplem borcanele cu gutui. Eu le-am umplut pana la buza borcanelor si deasupra la fiecare borcan am pus cate 3 linguri de zahar ca sa fie dulce. Dupa ce am terminat de pus zahar, le umplem cu apa pana sus si le punem capacele. Le infiletam bine si le punem la sterilizat, dar inainte de asta, scuturam putin borcanele sa se dizolve un pic zaharul. Cand s-au ridicat cubuletele de gutui in sus si s-a colorat apa, inseamna ca sunt gata de scos de la sterilizat.

Apoi pregatim un prosop si punem borcanele fierbinti cu capacele in jos si le acoperim cu o patura sau un alt prosop. Le lasam asa 2 zile, apoi la camara cu ele.

TIPS-URI

1

https://www.bucataras.ro/retete/compot-de-gutui-11478.html

2

am schimbat modul de pregatire al retetei initiale de pastrare pe iarna

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de gutui si mere