Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 18 Aug 2019 | 2404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 conopida
  • 2 linguri maioneza
  • 50 grame pesmet panko (sau obisnuit)
  • 2 lingurita mix condimente tex-mex
  • 400 grame fasole alba (din conserva)
  • 1 dovlecel
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 400 grame rosii in bulion
  • 3 linguri smantana/ iaurt grecesc
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se desface conopida in buchetele si se adauga intr-un bol, impreuna cu sare, piper si maioneza. Se amesteca cu grija pana cand canopida este imbracata complet. 

Intr-o farfurie, se amesteca pesmetul cu 1 lingurita de mix de condimente, sare, piper si o lingura de ulei. Se adauga peste conopida si se amesteca usor. 

Se transfera buchetelele de conopida pe o tava si se coc 20-25 de minute. 

Intre timp, se clateste fasole sub jet de apa rece. Se transfera 1/3 din cantitatea de fasole intr-un alt bol si se zdrobeste cu o furculita. 

Dovlecelul se taie in cuburi mici, usturoiul se piseaza, iar patrunjelul se toaca marunt. 

Se incalzeste putin ulei intr-o cratita, la foc mediu spre mare. Se adauga dovlecelul si se soteaza 3 minute. Se adauga usturoiul si restul de mix de condimente. Se gatesc 1 minute, apoi se adauga rosiile si 75 ml de apa. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu si se lasa 5 minute. Se adauga fasolea (si cea intreaga si cea zdrobita), se amesteca si se mai lasa 5 minute, pana se ingroasa putin. Se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel, se indeparteaza de pe foc si se adauga sare si piper. 

Se serveste tocanita cu smantana si conopida coapta. Se presara cu restul de patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Țușpais de dovlecei cu praz