Conopida saseasca la cuptor

de trifadalia in Mancaruri de legume, 18 Sep 2018 | 3038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de conopida
  • 200 gr pastrama de pui sau kaiser
  • 100 gr de cascaval ( eu am folosit telemea de vaca)
  • 100 gr de smantana
  • 100 gr ceapa
  • 1 ardei ( optional)
  • 2 oua
  • 30 ml de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 20 gr de sare
  • 2 gr de piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida saseasca la cuptor:

Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura buna de lapte, iar cand este fiarta, se scurge de apa.

   Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt, apoi se pun la calit intr-o tigaie cu ulei incins.

   Pastrama de pui ( kaiser-ul) se taie julien, apoi se pune la calit peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu piper, iar cand este gata, se scoate separat.

   Intr-un vas termorezistent se pun buchetelele de conopida, pe deasupra pastrama cu ceapa si totul se imbraca cu smanatana amestecata cu ouale.

  Deasupra preparatului se rade cascavalul, apoi se introduce vasul in cuptorul incins la 180 grade C, pentru aproximativ 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida saseasca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de legume cu spanac