Copanele cu cartofi noi la cuptor

de Andra_Constantinescu in Pui, 28 Mai 2018 | 7756 vizualizari

 

Mi-a facut Merisor pofta de copanele cu cartofi noi la cuptor, asa ca am pregatit si eu. Un deliciu!
Le puteti servi cu sos de iaurt cu usturoi, asa cum le-am servit noi.

 

INGREDIENTE

  • 8 copanele de pui (825 g)
  • 5-6 linguri ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita "Fix pentru gratar" de la Fuchs
  • 1 kg cartofi noi
  • 1 lingurita "Fix pentru cartofi" de la Fuchs
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 5-6 catei de usturoi
  • cateva frunze verzi de busuioc
  • cateva frunze verzi de oregano
  • 150 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele cu cartofi noi la cuptor:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Copanelele se curata si se spala. Se unge o tava cu ulei, apoi se ung si copanelele. Se presara peste ele sare, piper macinat si o lingurita de "Fix pentru gratar" de la Fuchs si se amesteca.

Se spala cartofii, lasandu-se in coaja. Se pun intr-un castron si se adauga peste ei doua linguri de ulei, sare, piper macinat si o lingurita de "Fix pentru cartofi" de la Fuchs si se amesteca. Se pun peste copanele. Se presara o lingurita de boia de ardei dulce peste cartofi si carne si se amesteca.

Se curata cateii de usturoi, se clatesc cu apa, se taie felii si se pun printre cartofi si copanele alaturi de frunzele de busuioc si oregano (spalate).

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea este facuta pe jumatate. Se scoate apoi folia si se adauga o ceasca cu apa daca este necesar. Se mai introduce tava la cuptor pana cand cartofii si copanelele sunt frumos rumenite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii cu rulada de pui