Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor

de Patricia Iordache in Pui, 26 Iun 2013 | 14437 vizualizari

 

Este prima data cand incerc asemenea combinatie si nu-mi pare rau. Mi-a venit dintr-o data ideea de a "tavali" snitelul prin seminte crude de floarea soarelui si tare bun a mai fost...Gustul acela de seminte coapte, cu carnita si cascavalul topit...mhhh...

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui (aproximativ 500 gr.);
  • 2-3 oua (depinde de dimensiunea lor);
  • 5-6 linguri cu pesmet;
  • 100 gr, cascaval;
  • 100 gr, sunca de pui cu piper verde;
  • 3-4 linguri cu varf de seminte crude de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper;
  • cateva scobitori
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor:

Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul pentru carne. Ideal este sa nu rupem carnea si sa obtinem felii subtiri si uniforme, dar daca se rup nu e o tragedie, ca "reparam" totul cu ajutorul unei scobitori.

Cascavalul il feliem subtire, sunca de pui la fel.

Procedam astfel: asezam fasia de carne, presaram sare si piper, adaugam in mijlocul acesteia felia de cascaval (intreaga sau taiata pe 1/2), apoi felia de sunca (intreaga sau taiata pe 1/2). Aducem lateralele feliei de carne spre mijloc, peste cascaval si sunca, apoi pliem si celelate doua laturi formand un dreptunghi. Fixam cu o scobitoate.

Batem cu putina sare cele doua oua.

Pregatim un castronel incapator cu pesmet si unul cu semintele de floarea soarelui.

Pachetelul (dreptunghiul de carne) il dam prin ou, apoi prin pesmet, apoi iar prin ou si la final prin semintele de floarea soarelui.

Asezam totul intr-o tava antiaderenta sau o tava normala tapetata cu hartie de copt si bagam totul la cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de aproximativ 40 minute, pana capata o crusta aurie.

Sunt bune calde sau reci.

 

TIPS-URI

1

Am servit alaturi de o salata de varza proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi dauphinoise