Cornuri cu gem

de RuxyRux in Prajituri, 28 Oct 2012 | 8031 vizualizari

 

Calde, pufoase, delicioase, umplute cu magiun de prune ca la mama, o reteta by Ruxy, va invit cu mare drag, sa le savuram impreuna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 300 gr faina( si in plus pentru intins foaia)
  • 150 ml apa calduta
  • 200 gr unt( 85% grasime)
  • 400 gr iaurt( grecesc)
  • 5 oua mari
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un mic praf de sare
  • 300 gr zahar brun pudra
  • miere pentru uns cornurile
  • magiun de prune( facut in casa e ideal) si putin mai gros daca se poate
  • cateva galbenusuri pentru uns cornurile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Desigur cantitatea poate fi injumatatita.

Se cerne faina si aici insist si va rog sa o faceti neaparat. Saptamana trecuta intr-un lot de faina cumparata din Metro am gasit viermi, asa ca am aruncat un bax intreg, deci nu sariti acest pas, daca doriti cornuri fara carnita...LOL....mai in gluma mai in serios mi se pare brrrr....trist!

Dupa ce am cernut faina, facem zaharul pudra la masina de cafea, sau poate il aveti cumparat desi nu va sugerez( are amidon). Mixam ouale bine cu praful de sare.

Amestecam apoi toate ingredientele, untul sa fie cubulete si moale la temperatura camerei iar iaurtul scos din timp de la rece astfel incat sa ajunga la temperatura camerei.

Apa calduta o adaugam treptat si framantam aluatul pana aproape nu se mai lipeste de maini, nu dureaza mult. Inca putina faina si e gata. Crestam aluatul in forma de cruce adanc pana jos si apoi il lasam la crescut o ora la loc caldut. Acoperim cu un servet curat vasul.

Dupa o ora, aluatul e usor impartit in 4 in urma crestaturii facute.

Rupem cate o parte si din ea facem trei bile de aluat. Daca dorim putem face si patru insa si cornurile vor iesi mai micute. Mie sincer, imi plac cele maaaari! 

Fiecare bila o vom intinde in forma de cerc cu mana atat cat se cere pe o suprafata infainata si punem gemul la mijloc. Pliem o data, apoi inca o data si partea de jos o ridicam si o lipim deasupra. Indoim usor cornul de la mijloc.

Punem cornurile in tava, le ungem cu galbenus si incingem cuptorul la 180 de grade.

Eu le-am copt timp de 30 de minute. Cat cornurile sunt inca fierbinti le ungem cu miere.

Poate o sa vi se para cam putin zahar la toata cantitatea de faina, insa este destul daca procedati in acest fel( le ungeti cu miere) sau de ce nu, le puteti pudra cu zahar pudra.

Sper sa va placa!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)