Cornuri cu sunca

de Julie in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 7337 vizualizari

 

Cornuri pufoase si delicioase ,foarte usor de realizat, excelente pentru o gustare,
numai bune de luat la serviciu sau la scoala.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte,
  • 1 lingurita zahar,
  • 3 oua,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • un praf de sare,
  • aprox. 500 g faina,
  • sunca sau parizer ,
  • chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu sunca:

Se cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care  se pun: drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata in lapte caldut, sare, 2 oua si ulei. Se framanta aluatul si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat  si se taie triunghiuri potrivite care se ung cu ou batut cu sare si piper.Se aseaza pe fiecare triunghi cate o bucata de sunca sau parizer , apoi se ruleaza  aluatul de la baza spre varfuri ,dand forma de corn. Se ung deasupra cu ou batut si se presara cu chimen. Se pun in tava unsa cu ulei si se coc aprox. 25 minute , pana capata o culoare rumena si frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16 1

22.02.2012, 23:11

delicios pacat ca e asa de tarziu

CMina 1

17.03.2013, 20:24

am facut reteta; foarte bune si fragede. pt cei ce voi sa incerce, intindeti foaia de aluat foarte, foarte, foarte bine sa fie subtire. cornuletele mele au iesit cam umflate

monik80 1

21.03.2015, 10:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute in sos alb