Cornuri cu susan (de post)

de katty in Piine, 12 Ian 2017 | 5414 vizualizari

 

In sfarsit, am reusit sa fac aceste cornuri la care imi sta gandul de ceva vreme. Sunt  pufoase si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 350 gr apa
  • 2 linguri zahar+1-2 linguri ptr sirop
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu susan (de post):

 Cernem faina intr-un vas adanc. Punem apa cu cele 2 linguri zahar la foc si amestecam pana se topeste zaharul, apoi lasam siropul sa se raceasca, cat sa tinem un deget in ea, fara sa ne ardem. Amestecam faina cu drojdia, punem sarea, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, apoi turnam apa si uleiul si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Acoperim vasul si lasam coca sa creasca intr-o camera incalzita. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il impartim in 8 parti egale. Pe fiecare bucata, o framantam si o rulam pe un blat de lemn. O indoim de la jumatate si rasucim cele 2 snururi formate, apoi unim capetele. Punem cornurile intr-o tava pe hartie de copt si le lasam sa mai creasca 1/2 de ora. Intre timp, fierbem 100 ml apa cu lingura de zahar si le racim sa fie doar caldute.
Ungem cornurile crescute cu siropul de zahar, apoi presaram deasupra  susan. Punem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumenesc frumos.
Scoatem cornurile si le lasam sa se raceasca, apoi le pastram acoperite.



Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu susan (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu mac si susan