Costita de miel cu tarhon

de mihaelar63 in Oaie, 25 Iul 2021 | 1596 vizualizari

 

 Costita aceasta de miel nu promitea preamulte. Asta din cauza marimii. Totusi am obtinut o fripturica delicioasa din ea. Mi-am zis ca daca tarhonul merge la ciorba de miel, de ce nu ar merge si la friptura ?

 

INGREDIENTE

  • 600 gr codtita miel
  • 1 foaie dafin
  • 2 pahare vin
  • 2 pahare apa
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri ketchup
  • 4 fire tarhon verde
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita boia iute
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de miel cu tarhon:

  1.  Costita de miel se curata, se spala si se taie in doua.
  2. Se pregateste intr-o oala vin, foaie de dafin, sare si cateii de usturoi.
  3. Se pune la fiert costita in oala pregatita.
  4. Tot acum introduceti la fiert si jumatate din tarhonul verde.
  5. Cand carnea incepe sa se patrunda se scoate intr-un vas de sticla termorezistent [ sau o tava ] .
  6. Amestecati  uleiul de masline, ketchup, boia dulce, boia iute si putina sare.
  7. Cu aceasta pasta ungeti costitele de miel.
  8. Puneti pe fundul tavii si deasupra costitei tulpini de tarhon verde.
  9. Dati tava la cuptor pentru rumenire cam 10 minute la grill superior, temperatura 280 grade C.
  10. Supravegheati rumenirea pentru a evita riscul arderii.
  11. Costita de miel se serveste calda .
  12. Noi am preferat sa punem alaturi o salata de cruditati.
  13. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Costita de miel se serveste calda.

2

Noi am preferat sa punem alaturi o salata de cruditati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de miel cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

01.08.2021, 00:08

Cristina , cred ca zmeii nu ar refuza !!!

mihaelar63 1

01.08.2021, 00:09

Cleme , nici nu ma gandeam ca refuzi !!!

mihaelar63 1

01.08.2021, 00:09

Rodica , multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel in stil marocan