Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana

de JustLoveCookin in Fructe de mare, 3 Dec 2010 | 9486 vizualizari

 

Un aperitiv delicat cu un gust cremos si delicioooss…Puteti impleti aluatul sub forma de cosulete sau sa procedati muuult mai rapid decupand cercuri,taindu-le pe mijloc,si umplandu-le.In oricare din aceste doua variante insa,sunt un aperitiv perfect pentru o masa speciala.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete aluat foietaj
  • 1 albus pt uns
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi rosii (eu am avut doar verde)
  • 35 g unt (sau ulei masline)
  • 6 linguri vin alb sec
  • 200 ml smantana
  • 350 g creveti curatati
  • sare ,piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana:

Intindem aluatul foietaj (sa il cumparati dreptunghiular,nu ca mine rotund,insa era destinat unor quiche) si il taiem in fasii groase de 2 cm si lungi de 12 cm. Preincalzim cuptorul la 220 grade.

Incepem sa impletim niste cosulete,de fapt ar trebui sa ungem intai fasiile,insa eu am constatat ca e mai bine sa le lasam asa,cel mult sa inmuiem putin degetul in albus si sa il folosim ca adeziv.Eu am lasat cam mult spatiu intre benzi,voi sa le apropiati mai mult.

Asezam grilajele obtinute peste niste castronele termorezistente sau forme de aluminiu,le ungem usor cu albusul si le dam la cuptor pana se umfla si rumenesc.Le scoatem si le punem deoparte.Eu din al doilea pachet de aluat am decupat cercuri de 10 cm in diametru si le-am dat la cuptor.

Intre timp punem la fiert apa cu o 1/2 lingura de sare, iar cand incepe sa clocoteasca punem crevetii. Ii lasam  3 minute si ii scoatem cu o paleta. Taiem feliute 2 cepe le punem la calit cu 25 grame de unt.Taiem feliute si ardeii si ii adaugam. Lasam 1-2 minute, apoi turnam 6 linguri de vin sec alb (daca nu aveti puteti pune si putina apa) si lasam 1 minut.Turnam smantana si amestecam bine. Curatam crevetii sau daca erau deja fara carapace ii punem direct peste restul si mai lasam  cateva minute,pana sosul scade bine.

Umplem cosuletele,sau daca alegem varianta discurilor,le taiem in 2 si le umplem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez negru cu creveti Sichuan