Covrigi de casa, cu seminte

de laura_n in Sandvisuri, 25 Iun 2015 | 8348 vizualizari

 

Initial am pornit cu gandul sa fac bagels, apoi din lipsa de timp, am decis sa fac covrigi de casa, tip bagels, pe care sa ii tai in doua si sa ii umplu cu unt de casa, rosii coapte si salam ...cu carne :)))
Reteta pentru acesti covrigi este incredibil de simpla, iar de cand am renuntat la masina de framantat, parca au alt gust toate aluaturile coapte. Credeti-ma, este mult mai simplu si mai rapid, framantat cu mana.
Eu am transformat covrigii, asadar, in sendvisuri pentru micul dejun, alaturi de un pahar cu iaurt, ceea ce puteti incerca si voi, eventual in weekend, mai ales ca timpul alocat nu ar trebui sa depaseasca o ora, sincer. Desigur ca puteti pregati de seara covrigii, insa nu vor mai fi calzi si aburinzi cand ii mancati.

 

INGREDIENTE

  • - 500 g faina alba
  • - 25 g drojdie moale
  • - 300 ml lapte dulce caldut
  • - 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • - 1 ou
  • - mix seminte (in, susan, floarea-soarelui, dovleac)
  • - 1 lingurita rasa sare de Himalaya
  • - 1 lingurita rasa zahar brut
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de casa, cu seminte:

Intr-un castron, cernem faina si facem un locas in mijloc.

Intr-o cana mare, faramitam drojdia, adaugam sare, zahar, apoi laptele caldut. Lasam deoparte aproximativ 7-8 minute.

Pregatim cateva seminte de in la indemana.

Peste faina, adaugam maiaua, uleiul si incepem sa amestecam cu o lingura de lemn. Cand compozitia devine vartoasa, incepem sa framantam cu mana. Adaugam o lingura seminte de in si framantam bine, bine, pana devine un aluat elastic. Acoperim cu un servet si dam 15 minute la cald.

Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Spargem un ou si separam albusul de galbenus. Batem bine cu o furculita albusul si galbenusul si pregatim mixul de seminte la indemana.

Aluatul crescut il taiem in 6-8 portii. Mie mi-au iesit 6 bucati mari. Fiecare portie o impartim in doua, formam doua snururi de lungime si grosime aproximativ egale, apoi le rasucim si prindem la un capat, dand forma de covrig.

Asezam fiecare in tava de copt, si ungem imediat cu galbenus.

Lasam aproximativ 10 minute, timp in care covrigii mai cresc, apoi ungem cu albus. Presaram sare si seminte. Dam la copt,in cuptorul preincins, la foc mediu spre iute, aproximativ 25-30 minute. Dupa ce s-au rumenit, scoatem tava din cuptor si acoperim covrigii cu un stergar curat.

Lasam sa se raceasca un pic, apoi servim dupa sugestia facuta la inceputul postarii, sau simpli cu un pahar de iaurt, lapte sau kefir.

Pentru aceasta reteta, si pentru multe alte retete de aluaturi, folosesc faina ungureasca, mi se pare cea mai buna, iar focul sa fie un pic spre iute.

Aveti rabdare sa ungeti intai cu galbenus si apoi cu albus.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casa, cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu mac si sare (opariti si copti)