Cozonac cu cacao si nuca

de tanyapatap in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 3801 vizualizari

 

Am incercat reteta de cozonac de la bucataras leoflori,foarte bun :) multumesc pentru reteta :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 2 cozonaci:
  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 250 gr de zahar
  • 500 ml lapte(+2-3 linguri daca aluatul nu este maleabil)
  • 200 gr unt topit+ulei
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa de sare
  • esenta de rom
  • vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • lamaie
Umplutura:
  • cacao
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao si nuca:

Am cernut faina de doua ori.

Am incalzit laptele in care am dizolvat zaharul+esenta de vanilie.

Am facut maiaua astfel:am desfacut drojdia cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat,nu foarte fierbinte.Am presarat faina si am lasat la cald 15 minute pana "se crapa"faina.Am frecat galbenusurile bine cu sare+coaja de portocla sau lamaie.

Am adaugat maiaua peste faina cernuta,restul de lapte caldut,galbenusurile frecate si esenta de rom.Am amestecat cu mana si am framantat ajutandu-ma de grasime(untul topit) care trebuie sa fie caldut.Am framantat cam 30 de min. pana ce aluatul sa legat si incorporat toata grasimea.Am acoperit cu un prosop curat si am lasat la crescut,la cald cca 1h si 30 min.

Pe masa unsa cu ulei am impartit coca in 4 parti egale.Am intins 2 foi,3 albusuri le-am batut spuma am adaugat 200 gr de zahar si le-am batut pana sau intarit iar,am pus 4 linguri cu cacao,100 gr nuci macinate si o lingurita esenta de rom.Am intins amestecul pe foi,am rulat,am impletit si le-am pus in tava.Am uns tavile cu unt si tapetat cu foaie de copt,am lasat sa creasca in tavi la cald 40 min.

Am uns cozonacii cu un galbenus batut cu lapte.Am presarat cu zahar si i-am dat la cuptor.Am copt in cuptorul incins 40-50 min.Nu am deschis in primele 15 min cuptorul pentru a nu da inapoi,si la final daca nu coace cuptorul bine,uniform, se pot intoarce.

Am facut testul cu scobitoarea.

Pofta buna si Hristos a inviat! :)

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac