Cozonac fara framantare

de MotanLaOale in Dulciuri, 15 Mai 2014 | 14826 vizualizari

 

Facut cand trebuie, postat tarziu! :D Este bun dar nu la fel de pufos ca cel cu framantare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 5+1 oua
  • 300g zahar
  • 100g margarina topita
  • 5 linguri ulei
  • 400ml lapte
  • 50g drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 400g rahat
  • 200g stafide
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte si se pune in mijlocul fainii din castron.

Se presara putina faina deasupra si se lasa sa creasca.

Dupa 10 minute cand a crescut drojdia se presara un praf de sare, se adauga 5 galbenusuri, zaharul, zaharul vanilat, margarina topita, uleiul, coaja de lamaie si portocale si treptat laptele si se amesteca.

Se adauga treptat laptele si se amesteca bine pana se obtine un aluat care nu trebuie sa fie vartos.

Ingredientele nu se framanta ci doar se amesteca bine.

Se aseaza la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate pana isi dubleaza volumul.

Rahatul se taie in bucati mai mici.

Dupa ce a crescut aluatul se imparte in doua se framinta de cateva ori si se intinde pe blatul uns cu ulei.

Se pune rahatul si stafidele, se ruleaza si se pune in tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se lasa la crescut inca 15-20 minute la loc cald.

Se ung cu galbenus de ou.

Se introduc in cuptorul preancalzit la 200 grade pentru 50-60 minute.

Se face testul cu scobitoarea si cand sunt rumeniti frumos sunt gata.

Se scot din tava dupa 15 minute si se lasa sa se raceasca (daca aveti taria).

Rece sae feliaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate umple si cu nuca daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Pufos