Cozze gratinate si crostoni cu vongole

de - Andreea - in Fructe de mare, 30 Dec 2011 | 3817 vizualizari

 

un prinz rapid si bun...

 

INGREDIENTE

  • pentru COZZE GRATINATE :
  • 1 kg cozze
  • 1 lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 150 gr miez de paine
  • 2 lingurite ulei masline
  • sare,piper
  • pentru CROSTONI CU VONGOLE :
  • 12 felii paine toast
  • 250 gr vongole
  • 50 gr bulion
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingurita ceapa tocata
  • 1 lingurita rasa faina
  • 1 lingurita piper
  • sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozze gratinate si crostoni cu vongole:

COZZE GRATINATE :

Se iau si se curata bine coaja de la cozze. Intr-o oala se pune apa cu sare si se pune la fiert. Se adauga cozze si se lasa la fiert pina se deschid, circa 2 minute. Se desprind si se lasa doar partea care contine carnea.

Se fruleaza miezul de paine si se adauga uleiul, usturoiul pisat, sare, piper, coaja de la lamaie si jumatate din sucul de la lamaie. Se amesteca totul foarte bine. Cu o lingurita se distribuie putin din aceasta compozitie peste fiecare scoica. Se aprinde cuptorul si se pun cozzele si se lasa sa se rumeneasca putin deasupra, circa 2 minute.

CROSTONI CU VONGOLE

Vongolele se fierb in apa cu sare pina se deschid. Se scoate carnea si se arunca restul.

Intr-o cratita se caleste ceapa, se adauga bulionul si dupa 5 minute se adauga vongolele si se coc in continuare pentru inca 15 minute. Se scot vongolele si in cratita se adauga vinul ,piper si faina si se lasa sa fiarba pina se evapora vinul. Se adauga inapoi vongolele si se lasa sa fiarba circa 2 minute.

Painea se prajeste la cuptor si se pune pe fiecare din compozitia de vongole.

POFTA BUNA

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozze gratinate si crostoni cu vongole" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

- Andreea - 1

02.01.2012, 17:03

ina,mena...la multi ani si voua.........

brunetica 1

03.01.2012, 09:30

super reteta la multi ani

Lau 1

03.01.2012, 14:49

la multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti