Crap prajit cu sos gremaolata

de Bucataras Medi in Peste, 26 Ian 2014 | 5443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 felii crap
  • sare
  • faina si boia dulce pentru tavalit bucatile de peste
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 lingurite zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu sos gremaolata:

Crapul se curata , se spala si apoi se taie in felii groase de circa 4-5 cm.Se condimenteaza cu sare si se da la rece (la frigider) cat timp noi ne ocupam de sos.
Patrunjelul se spala  si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Usturoiul se curata ,se spala si apoi se taie rondele.
Toate ingredientele pentru sos se pun intr-un blender.Sosul rezultat se pune intr-un vas,se inchide ermetic si se da la frigider cat timp noi prajim pestele,astfel incat aromele sa aiba timp sa se intrepatrunda.
Bucatile de peste se prajesc in ulei incins dupa ce au fost date prin faina amestecata cu putina  boia de ardei dulce.
Cand bucatile de peste sunt bine facute si frumos rumenite pe o parte se intorc pe cealalta parte si le lasam sa se faca si sa se rumeneasca si pe aceasta parte.
Cu ajutorul unei palete scoatem bucatile de peste pe un platou.
Servim pestele alaturi de sos si un pahar cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu sos gremaolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu sos de rosii