Creveti pe gratar

de mamaieelena in Fructe de mare, 25 Mar 2013 | 5441 vizualizari

 

Daca bugetul ne-ar permite numai creveti as manca zilnic.

 

INGREDIENTE

  • 15 bucati de creveti cruzi
  • sare
  • piper
  • tabasco
  • 1 lingurita sos soia
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 buc.bete pentru frigarui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti pe gratar:

Crevetii curatati de carapace se spala si se pun pe hartie de bucatarie. Se dau cu sare, piper, tabasco cateva picaturi, sos de soia, dupa care se vor amesteca si se infig in betele de frigarui cate trei bucati. Se vor lasa 10 minute sa intre bine sosul in ei si in acest timp se pregateste din usturoi un mujdei pe care il asezonam cu sare si ulei.

Se pune gratarul de aragaz pe foc lasand sa se incinga bine se unge cu putin ulei si se vor pune frigaruile lasand pe fiecare parte pana se patrund pana la jumatate, dar intre timp se tamponeaza cu pensula de silicon inmuiata in mujdei fiecare crevete. Se intorc si pe cealalta parte repetand figura cu usturoiul. Toata aceasta operatiune dureaza 15 minute ca sa ramana zemosi crevetii.

Se servesc cu mare pofta.

TIPS-URI

1

imi pare rau dar voi folosi aceeasi fotografie deoarece nu am alta separat

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti pe gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti la gratar