Crumpi cu galuste

de Miha in Mancaruri de legume, 15 Oct 2010 | 5831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • 150 g faina
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumpi cu galuste:

Din ou, faina si sare se framanta un aluat ca pentru taitei, elastic si nelipicios. Din aluatul format se rup bucati mici, presand bucatica de aluat intre degetul mare si aratator, dandu-i-se o forma aproximativ ovala. Se pun la fiert in apa cu sare si se fierb 5 minute, pana se ridica la suprafata. Se pun intr-o strecuratoare si se pastreaza la cald.

Cartofii curatati se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti se scurg de apa.

Ceapa se taie solzisori cat mai fini si se caleste in putin ulei de masline. cand s-a inmuiat se da deoparte, se adauga sare si piper dupa gust, boia de ardei, cartofii si galustele, impreuna cu verdeata tocata marunt.

Se amesteca bine si se serveste cald.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumpi cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti