Crutoane picante, la cuptor

de RODIMUR in Piine, 10 Apr 2019 | 4108 vizualizari

 

Cum ne plac supele cremă, fac adeseori și crutoane crocante, la cuptor. De obicei, crutoanele pe care le fac sunt simple, preparate la cuptor, dar de această dată, am făcut crutoane picante, care mi se pare că sunt mai potrivite cu mâncărurile ”neutre”. Există persoane care preferă crutoanele prăjite la tigaie, chiar dacă știu că sunt mai puțin sănătoase decât cele coapte la cuptor, tocmai pentru că uleiul (sau untul) le dă un gust mai bun. În această rețetă am îmbinat ingredientul care face crutoanele mai plăcute (uleiul) cu mai multe condimente și cu un mod de preparare mai sănătos (la cuptor). Au ieșit foarte bune, picante și au dat un gust foarte bun supei cremă. Cred că cei cărora le place gustul picant, pot savura aceste crutoane și simple, ca pe kubeti...

 

INGREDIENTE

  • 5 felii pâine (toast)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 linguriță ierburi cu boia de ardei
  • 1/2 linguriță chilli
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crutoane picante, la cuptor:

Feliile de pâine se taie în cubulețe.

Se face un ”dresing” din cele două tipuri de ulei și din condimente (sarea și piperul, după gust) și după omogenizare, se dau crutoanele prin el, în așa fel încât să se îmbibe ușor.

Se pun crutoanele îmbibate ușor în tavă, pe hârtie de copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu și se supraveghează atent, ca să nu se ardă crutoanele.

Se scoate tava din cuptor, când crutoanele s-au rumenit frumos și după ce se răcesc, se pot servi, cu supa cremă, sau simple, ca și cum ar fi kubeti.

TIPS-URI

1

Pentru crutoane, se poate folosi atât pâine proaspătă, cât și mai veche.

2

Puteți adăuga și alte condimente care vă plac, dar atenție la combinarea și dozarea lor.

3

Dacă pâinea este proaspătă, nu țineți crutoanele în ”dresing” decât puțin timp, doar cât să se îmbibe ușor, ca să nu se înmoaie.

4

Pâinea mai veche, se va îmbiba mai greu și riscul ca crutoanele să se înmoaie este mai mic.

5

Supravegheați atent crutoanele, după ce le dați la cuptor, ca să nu se ardă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crutoane picante, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

12.04.2019, 12:49

Mulțumesc frumos, Dantes!

Nepotii_si_bunica 1

14.04.2019, 17:48

Astea le-ar place nepotilor, mai bune decat Kubeti!

RODIMUR 1

14.04.2019, 18:01

Da, cred că sunt mai bune și mai naturale decât kubeti, dar pentru copii trebuie să fie mai puțin picante... Vă mulțumesc frumos pentru apreciere, doamna Reli!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor