Cum se face sucul de rosii pentru iarna

de Oana in Bulion, 18 Aug 2017 | 11483 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii pentru iarna cu ajutorul storcatorului prin presare la rece, Kuvings! A iesit minunat! Este delicios in orice mancare, tocanita, paste sau friptura.

 

INGREDIENTE

  • 10 litri suc de rosii
  • 3 linguri cu sare grunjoasa
  • 3 linguri zahar
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 5 linguri ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii pentru iarna:

Cum se face sucul de rosii pentru iarna. Am folosit rosii mari si coapte de gradina. Dintr-un kg de rosii am obtinut cam 800 ml suc de rosii cu pulpa cu tot, fara seminte si fara pielite.

Cu ajutorul storcatorului Kuvings am obtinut un suc dens si tare gustos, care nu se separa.

Sucul astfel obtinut, 10 litri, l-am pus intr-o oala incapatoare. Am adaugat sarea si zaharul si am pus pe foc potrivit si l-am lasat sa fiarba, amestecand din cand in cand pana a scazut la jumate si s-a ingrosat.

Spre final am adaugat frunzele de dafin, piperul macinat si ierburile uscate. Am lasat sa mai fiarba 15-20 de minute, apoi am oprit focul.

Cat timp a fiert sucul am sterilizat sticlele goale si capacele (le-am pus la masina de spalat vase la 60 de grade, apoi le-am lasat acolo sa se usuce de tot).

Am pus sucul fierbinte in sticle si am pus in fiecare, deasupra, cate o lingura de ulei de masline si am inchis capacele. Apoi le-am pus in tava de la cuptor si le-am lasat la 150 de grade, cam 20 de minute, pana a inceput sucul sa fiarba usor in sticle. Au iesit 5 sticle de 750 ml.

Am oprit apoi cuptorul si am lasat sticlele acolo pana a doua zi, pana s-au racit de tot, apoi le-am mutat in camara.

TIPS-URI

1

Daca folositi storcatorul Kuvings pentru prepararea sucului de rosii, folositi sita pentru smoothie.

2

Neaparat sa opriti storcatorul si sa curatati sita de seminte si coji, pentru ca se strang destul de multe si se poate bloca, iar sucul nu mai iese deloc.

3

Eu am curatat sita la fiecare kg de rosii stoarse. Poate sa dureze ceva mai mult, dar nu se compara calitatea sucului, culoarea si consistenta cu cel facut la alt aparat.

4

Neaparat sa beti un pahar de suc proaspat stors, cu putina sare si 2 cuburi de gheata! Este minunat de racoritor si hranitor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

20.08.2017, 08:29

cel mai bun

Cofetarul Vesel 1

29.08.2017, 10:17

mihaelar63 1

31.08.2017, 04:15

Suc aromat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii picant