Cuscus cu fasole rosie si muraturi

de Merisor in Mancaruri de post, 18 Mar 2019 | 3302 vizualizari

 

Fasolea roșie conservată și cuscus -ul, hidratat în apă fiartă cu legume uscate și puțin ulei de cocos, s-au combinat perfect cu murăturile din cămara mea.
A ieșit un preparat de post aromat, gustos și foarte sățios!

 

INGREDIENTE

  • 100 g cuscus
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță, cu vârf, ulei de cocos, solid
  • 1 linguriță legume uscate Sano Vita
  • 400 g fasole roșie conservată
  • 3 castraveciori murați
  • 4 felii de gogoșari murați
  • câteva rondele de morcovi murați
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuscus cu fasole rosie si muraturi:

Punem cuscusul într-un vas. Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul. Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm până acesta se topește și turnăm totul peste cușcușul din vas. Amestecăm bine cușcușul, așa încât tot să fie umezit de apă și îl lăsăm să se hidrateze, acoperind vasul cu un capac. Mai amestecăm din când în când în vas, să se hidrateze cușcușul uniform. Scurgem boabele de fasole roșie de lichidul în care au stat și le trecem prin jet de apă rece. Scurgem castraveciorii murați și morcovii și îi feliem subțire, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii mici. Amestecăm boabele de fasole cu murăturile apoi adăugăm și cuscusul hidratat, care s-a răcit între timp. Sare sau alte condimente nu mai este nevoie să adăugăm, pentru că avem murăturile sărate și, eventual, ușor picante. Puțină verdeață putem să adăugăm, pătrunjel, mărar, frunze de busuioc, pentru un plus de prospețime, însă avem printre legumele uscate și puțină verdeață uscată. Legumele uscate și uleiul de cocos, dau gust bun cușcușului și arome plăcute. Putem servi preparatul simplu, pentru că este sățios și poate ține loc de orice masă. Îl putem lua chiar și la pachet, constituind masa de la serviciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu fasole rosie si muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta