Desert biscuiti Leopard

de Catalina L in Dulciuri, 27 Sep 2017 | 3712 vizualizari

 

Astazi va prezint o reteta "copilaroasa" care era pe lista mea de ceva timp.
Siti de ce leoparzii au  pete? Dar zebrele de ce au dungi?
Scriitorul englez Rudyard Kipling (autorul "Cartii junglei") ne da o explicatie foarte jucausa si plauzibila in nuvela sa Just So Stories for Little Children- Povestiri aevea pentru copiii mici / Simple povestiri. Va recomand cu caldura aceasta carte pentru copii.
Reteta pare complicata, dar este simpla de facut, iar biscuitii sunt foarte foarte buni.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/biscuiti-leopard.html

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina
  • 150 gr de unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 gr de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de sare
  • 5 ml de apa (2 linguri maximum)
  • pudra de cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Leopard:

 Puneti faina, praful de copt, zaharurile si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.

Adaugati untul moale taiat bucati si amestecati.

Puneti apa progresiv si framantati pana obtineti un aluat omogen.

Cantariti aluatul (in jur de 500 g) si impartiti-l in 5 parti egale:

– 1 bucata o facem maro inchis (adaugand aproximativ 1 lingura de cacao)

– 2 bucati le lucrati impreuna si le faceti maro deschis (adaugand cacao - 1 lingura rasa)

– 2 bucati le lasati albe.

Daca aluatul este lipicios, puneti-l 30 de minute la frigider.

Cu o bucata maro deschis, faceti 6 suluri subtiri, de lungimi egale.

Intindeti aluatul maro inchis si taiati 6 benzi de lungimea sulurilor precedente.

Puneti fiecare sul maro deschis pe o banda maro inchis si apasati usor sa le uniti.

Divizati in 3 bucatile albe (veti obtine 6 parti).

Cu un sucitor, aplatizam partile albe pentru a obtine 6 benzi late in care vom pune si imbraca sulurile in doua culori.

Veti obtine 6 suluri albe, le uniti impreuna bine.

Intindeti aluatul maron deschis ramas si imbracati ruloul gros alb apasand si ruland usor pentru a fi uniform.

Puneti in folie alimentara si dati la congelator 30 de minute.

Taiati felii subtiri - 1/2 centimetru.

Puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit, la 180° C, timp de 12 minute.

Lasati biscuitii sa se raceasca pe un gril.

Sunt foarte gustosi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Leopard" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce si capsuni