Desert fursecuri papuci

de Lau in Dulciuri, 3 Ian 2018 | 5541 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui edithskitcen
reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • Fursecuri
  • 230 g unt
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri otet
  • 200 g zahar
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • Crema
  • 250 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 -3 linguri cacao
  • 200 g unt
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 cubulet unt
  • nuca de cocos
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri papuci:

Mixam untul cu zaharul si sarea, esenta de vanilie, coaja de portocala, adaugam cate 1-2 linguri de apa care am amestecat-o cu otet, 2-3 linguri faina. Mixam bine, alternand apa cu faina pana ce se termina. La final, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Formam suluri cam de grosimea unui deget, taiem bucati de cca. 4-5 cm lungime pe care le vom presa usor cu furculita.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 15 min, le lasam sa se raceasca complet inainte sa le umplem cu crema.

Intr-un vas adaugam laptele, cacaua, zaharul, lasam sa fiarba cca. 25 min pana ce se ingroasa usor, luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecam si lasam sa se raceasca complet.

Pentru glazura adaugam toate ingredientele intr-un vas, punem pe foc pana ce se topeste zaharul, lasam sa se raceasca.

Lipim cate 2 fursecuri, presam usor pentru a se indeparta excesul de crema care poate iesi prin parti.

Inmuiem fiecare fursec cu varful in glazura si apoi prin nuca de cocos. 

Le lasam pe o suprafata dreapta (tava/gratar) pana ce se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri papuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata