Desert gogosi pufoase, facute cu lingura

de loredanaaa in Dulciuri, 7 Dec 2018 | 6333 vizualizari

 

Cele mai gustoase, pufoase si aromate gogosi.Se fac foarte repede ,asa ca daca nu aveti răbdare să așteptați dospirea aluatului ,va recomand aceste gogoși rapide si gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame iaurt
  • 2 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 4 linguri zahar esentă de vanilie
  • un praf copt
  • 300 grame făină
  • coaja rasă de la o lămaie
  • un pliculet de zahăr vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase, facute cu lingura:

Într-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul.
Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine toate ingredientele si adaugati coaja rasă de lămaie.  Va ieși un aluat  moale, cremos,cum este cel de clătite dar mai gros. 
Puneti uleiul într-o tigaie cu pereţi înalţi, o cantitate cam de  2 sau 3 degete .
Lăsați  uleiul să se încingă bine. Apoi, cu o lingură inmuiata in uleiul incins, luati din aluat şi turnati direct în tigaia cu ulei încins.
Coaceti gogosile pe amîndouă partile, apoi le scoateți cu o paletă pe un servetel de bucătărie, ca să absoarbă excesul de ulei. Se pudreaza  cu zahăr vanilat cand sunt calde.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase, facute cu lingura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krem a la Krem