Desert guguluf cu nuca, cacao si visine din visinata

de Gherca Daniela in Prajituri, 23 Feb 2018 | 2322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 g unt/ margarina
  • 200 ml lapte
  • 4-5 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 200 g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • o mana de visine din visinata sau din compot
  • o mana de miez de nuca macinata
  • esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf cu nuca, cacao si visine din visinata:

 Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Cat timp se raceste siropul din ibric, separam ouale, galbenusurile le mixam bine, iar peste, turnam siropul racit, faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, miezul de nuca macinat si visinele din visinata. Amestecam bine toate ingredientele iar la sfarsit adaugam albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare,  omogenizand usor cu o spatula de sus in jos.
        Compozitia rezultata o turnam intr-o forma de guguluf pe care o ungem cu putin ulei si o bagam in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.
        La final, cand o scoatem o pudram cu zahar pudra si o putem servi cu placere!

TIPS-URI

1

In prajitura se poate pune gem/dulceata

2

In loc de zahar pudra deasupra ii putem face o glazura din ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu nuca, cacao si visine din visinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

diaconta 1

23.02.2018, 22:25

Ooooo daca e cu visine,ma asez la masa

elucubratiiculinare 1

24.02.2018, 21:15

miki_a 1

02.04.2018, 03:43

Nu refuz o bucățică generoasă din această bunătate....!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars