Desert Nutella French Rolls

de mirela0911 in Dulciuri, 28 Oct 2018 | 4155 vizualizari

 

Am vazut reteta de https://www.bucataras.ro/retete/soft-french-bread-rolls-84156.html a Rocsanei si le-am pus gand rau, mai ales ca le lauda foarte tare. Asa ca zis si apucat de treaba. Dar... in timp ce pregateam rulourile mi-am zis sa incerc jumatate din ele sa le fac cu nutella si nuci, ca tot e toamna frumoasa si bogata. Nici nu va pot descrie ce bunatate! Mie mi-au placut enorm, dar cum gusturile nu se discuta, Larissei i-au placut mai mult simple! 
Multumesc Rocsy pentru reteta! >:D<
"Retete inspirate de toamna"

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 180 ml apa calduta
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 6 lg nutella
  • 100 g nuca zdrobita
  • seminte de susan
  • 2 lgt zahar brun
  • 1 ou pt uns
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Nutella French Rolls:

Intr-un bol se cerne faina. Se pune intr-o parte sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara lingurita de zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna cca 60-70 ml lapte caldut, se amesteca usor apoi se lasa la activat. Intre timp se adauga 1 lg zahar in restul de lapte caldut si se amesteca pana se dizolva. 

Dupa ce s-a activat drojdia, se amesteca usor, se toarna laptele si apa caldute, ouale batute si se incorporeaza totul bine. La final se adauga untul la temperatura camerei, taiat bucatele. Se framanta aluatul pana devine omoen si nelipicios. Se lasa la dospit timp de o ora.

Se rastoarna aluatul pe masa de lucru, se imparte in 12 buati egale. Se ia fiecare bucata si se intinde cu un sucitor, in forma dreptunghiulara. Se ruleaza apoi strans de la un capat la altul pe latime si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Am pregatit asa simple 6 bucati.

Pe restul bucatilor se intinde cate o lingura cu nutella si se presara nuca zdrobita grosier. Se ruleaza fiecare cat mai strans si se asaza in tava. Se lasa 15 minute sa mai creasca.

Se bate bine oul. Cu ajutorul unei pensule se ung rulourile cu oul batut. Peste cele simple se pesara seminte de susan iar peste celelalte se presara zahar brun.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca35-40 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se scot din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie pentru 5-10 minute apoi se pot servi.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Nutella French Rolls" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere