Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide

de mirela0911 in Dulciuri, 30 Mar 2018 | 5648 vizualizari

 

A iesit atat de buna si aromata ca va trebui repetata cat de curand!
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g iaurt grecesc
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon Dr.Oetker
  • 1 fiola esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 1 lgt esenta migdala marocana Dr.Oetker
  • 50 g stafide
  • 2 lg lichior Amaretto
  • 50 g mix de fructe uscate
  • 5 lg faina
  • 1 plic praf de copt Dr.Oetker

Mai avem nevoie de:

  • Zahar pudra vanilat Dr.Oetker
  • Floricele de napolitana Dr.Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide:

Stafidele se pun la inmuiat impreuna cu lichiorul Amaretto. Fructele uscate se se taie in bucati mai mici.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga 2 lg de zahar si se bat in continuare pana se obtine o spuma ferma. Se lasa deoparte pana se prepara amestecul de branza.

Intr-un bol se pune branza impreuna cu iaurtul, zaharul, galbenusurile si aromele. Se mixeaza impreuna pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga stafidele si fructele uscate. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza din nou. Se adauga in doua transe spuma si se amesteca cu miscari usoare pana la omogenizare completa.

Se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili. Se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute apoi se reduce focul la 160 de grade pentru inca 45-50 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata atunci este gata. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor pt cateva minute. 

Se scoate din tava doar cand este foarte bine racita. Se asaza pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se decoreaza cu flori de napolitana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compizitie 1-2 lg rase cu gris.

2

Se pot adauga ce arome preferati!

3

Diametrul tavii este de 23 cm!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lime si capsuni