Desert prajitura cu banane

de Rahela Velicu in Prajituri, 30 Sep 2021 | 2945 vizualizari

 

Un deliciu! 

 

INGREDIENTE

  • 2 banane
  • 2 linguri de lapte
  • 100 gr unt topit
  • 80 gr zahar brun
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 strop de esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu banane:

Pasam cu ajutorul unei furculite bananele intr-un bol.

Adaugam laptele si untul topit si amestecam bine cu un tel. Adaugam si zaharul, faina, praful de copt si bicarbonatul. La final adaugam esenta si praful de scortisoara si amestecam. Nu este nevoie de mixer, doar amestecam aceste ingrdiente cu ajutorul unei spatule  sau al unui tel.

Turnam compozitia intr-un vas tapetat cu hartie de copt si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura la racit. Eu am ales sa ii fac un grilaj cu ciocolata, insa este delicioasa si simpla. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este indicat sa folosim banane coapte bine pentru prepararea prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu banane si cafea