Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Apr 2018 | 4555 vizualizari

 

Trebuia sa fac o prajitura, initial am vrut sa fac ''Valurile Dunarii'', doar ca am deviat de tot de pe Dunare....aveam niste biscuiti cu cacao si bucatele de ciocolata si mi-am zis ca ar merge sa fac o crema din ei.......sa pun si visine si altele......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 pachet rama maestro - 250 g
  • 6 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • Sirop de visine ( de la visinele conservate pentru prajituri)
  • Crema
  • 590 g biscuiti cu cacao si bucatele de ciocolata
  • 1 cutie lapte condensat DeLatte -410 g
  • 3 linguri pline cu smantana grasa (cel putin 30% grasime)
  • 130 g nuca prajita si macinata
  • 1 borcan de 800 g cu visine pentru prajituri
  • Decor
  • conffetti Dr. Oetker
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat:

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine, am adaugat faina cernuta amestecata cu amoniacul. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava, am nivelat-o si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se indreapta marginile si deasupra ( daca este nevoie), la mine a crescut un pic neuniform. Apoi se insiropeaza cu siropul de visine.

Crema. Se macina biscuitii, se pun in cuva robotului, se adauga si nuca macinata, apoi laptele condensat, samantana, doua linguri de sirop de visine si visinile din borcan. Se mixeaza bine, apoi se intinde o parte din crema peste blat. Cu restul de crema formam niste floricele cu ajutorul unui posh. Ornam cu conffeti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede