Desert prajitura cu crema de portocale

de Bunica in Prajituri, 20 Mar 2022 | 3132 vizualizari

 

Prajitura cu crema de portocale este foarte usor de preparat si tot asa si dipare.
Chiar daca o vezi si nu mai este tot merita incercata. N-o sa va para rau!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina 2-3 linguri smantana grasa
  • un plic praf de copt
  • o lingurita coaja rasa de portocale
  • Crema
  • 1l. lape 1 pachet unt
  • 150 g. zahar tos
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de faina
  • 200 g. unt
  • zeama de la 2 portocale
  • coaja rasa de la 2 portocale
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de portocale:

BLAT

Mixeaza albusurile cu zaharul pana devin lucioase si stau pe teluri.

Freaca galbenusurile cu smantana si toarne-le peste albusuri.

Adauga faina cu praful de copt si amesteca usor de jos in sus cu o spatula.

Tava  dreptunghiulara a aragazului tapeteaz-o zu hartie de copt.

Toarna compozitia in tava si da tava la cuptorul incins la 170 grade .

Verifica blatul daca este copt cu o scobitoaare(daca introduci scobitoarea in blat si blatul nu se lipeste de scobitoare,inseamna ca este copt).

Scoate tava si lasa cateva minute (5-10) sa se racoreasca blatul.

Cand este racurit blatul intoarce =l cu hartia in sus si desprinde usor hartia.

Taie blatul pe latime in trei bucati .

CREMA

Intr-o cratita cu fundul dublupune 500 ml. lapte la incalzit.

Amesteca zaharul cu galbenusurile si faina si toarna peste ele laptele cald.

Infierbanta restul de lapte si toarna in fir subtire peste cel cu faina amestecand fara oprire pentru a nu se face cocoloase.

Pune laptele pe foc amstecand intr-una  pana se obtine o crema groasa.

Untul se mixeaza pana devine spumos.

Crema calduta se toarna peste unt mixand in continuare.

Adauga coaja si zeama de portocala.

ASAMBLARE

Pune primul blat pe o tava sau platou siadauga 1/3 din crema si tot asa pana se termina blaturile.

Ultima aprte trebuie sa fie crema.

Ornezi dupa gyst si pricepere.

La mine n-a fost timpa de ornat:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie