Desert prajitura cu morcovi si nuci

de CameliaR in Prajituri, 20 Feb 2019 | 14754 vizualizari

 

Am gasit mai multe retete pe internet, dar pana la urma m-am inspirat de la Inspired Taste. Gustul parfumat al scortisoarei in combinatie cu aroma morcovilor, este un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi.

 

INGREDIENTE

  • 300 g morcovi rasi
  • 250 g faina
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 250 ml ulei
  • 150 g zahar alb
  • 150 g zahar brun
  • 4 oua
  • 150 g nuci maruntite
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu morcovi si nuci:

Curatam morcovii si apoi ii dam pe razatoare. Punem nucile intr-un chopper si le maruntim putin. Intr-un bol punem faina, sarea, scortisoara si praful de copt. Le incorporam amestecand cu un tel. 

Intr-un alt bol punem uleiul si zaharul (cel alb si cel brun). Amestecam cu un tel. Adaugam treptata cele 4 oua, Amestecam dupa fiecare ou. Adaugam faina si amestecam pana o incorporam in compozitie. Adaugam morcovii rasi si nucile. Amestecam bine. Tapetam o tava de 20 cm  cu hartie de copt. Adaugam jumatate din compozitie. Eu am facut cele doua blaturi pe rand. Coacem blaturile la 180 grade C timp de 30-40 de minute. Le incercam cu o scobitoare. Intre timp pregatim crema. Punem crema de mascarpone intr-un bol. Mixam cateva secunde. Adaugam 100 ml de frisca lichida si mixam pana obtinem o crema pufoasa. O lasam la rece. restul de frisca lichida (100 ml) o punem intr-un bol si o mixam pana se transforma intr-o spuma. Cu ea vom orna suprafata prajiturii.

Lasam blaturile sa se raceasca. Pe primul blat punem crema si apoi adaugam si cel de-al doilea blat. Cu frisca obtinuta, facem niste floricele cu posul. Se poate servi ca atare, cu inghetata sau alt topping la alegere. Eu am lasat-o la frigider aproximativ 4 ore. Cand am servit din prajitura si a doua zi, parca era si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcovi si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan