Desert prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock-Pot

de anca_rm in Slow Cooker, 28 Iul 2017 | 4292 vizualizari

 

Am pregatit aceasta prajitura la slow cooker Crock-Pot, dar se poate face si la cuptor.
Este perfect atunci cand vrei ceva dulce, dar nu vrei sa pornesti cuptorul pentru ca in casa deja este foarte cald.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 morcov razuit
  • 150 gr faina (5 linguri)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri nuca macinata
  • sucul de la o jumate de lamaie
  • 1/2 lingurite bicarbonat sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Extra :
  • 30 gr fulgi de ciocolata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock-Pot:

In vasul de la slowcooker am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor.

Curatam un morcov mai mare si il dam pe razatoarea mica.

Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul si putina sare, pana cand se topeste tot zaharul. Daca folositi zahar brun, o sa aveti o culoare maronie, daca folositi zahar alb, atunci prajitura va avea o culoare deschisa.

Adaugam sucul de lamaie, uleiul, praful de copt, bicarbonatul, morcovul, scortisoara si faina. Faina ar fi bine sa nu o puneti pe toata odata, ci sa fie incorporata treptat, deoarece cantitatea necesara depinde de cat de suculent este morcovul.

Omogenizam bine si turnam compozitia in vasul de copt.

Nivelam si punem deasupra fulgi de ciocolata. 

Coacem prajitura in slow cooker Crock-Pot, timp de 2.30 minute ore, la treapta de temperatura low sau in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20-30 minute.

 

In slow cooker Crock-Pot, cam din jumate in jumate de ora, am ridicat capacul, am sters aburi si am invartit putin vasul.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu rozmarin si cartofi la slow cooker Crock-Pot