Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty in Prajituri, 16 Aug 2022 | 4039 vizualizari

 

Am vrut sa incerc si eu aceasta prajitura dupa reteta ta, draga Rocsi! 
A iesit foarte buna! Te pup!

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • Un varf de cutit mic de,curcuma,pentru culoarea aluatului
  • 1 esenta rom
  • Faina cat cuprinde, pentru un aluat nu foarte vartos,aproximativ 700g
  • 1 borcan 800g gem de prune
  • Un pumn plin cu miez de nuca
  • Coaja rasa de lamaie am avut eu si am amestecat-o cu gemul
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca:

Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul.

Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos. 

Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator. 

Am pus miezul de nuca la cuptor pentru cateva minute apoi l-am faramat cu sucitorul.

Am amestecat gemul cu miezul de nuca si coaja de lamaie rasa

Aluatul l-am intins pe hartia pregatita cu dimensiunea tavii de copt, am asezat-o in tava, am intins gemul, apoi am ras deasupra,aluatul scos din congelator.

Am dat tava la cuptor la foc mic, pana a inceput sa se rumeneasca usor.

Cand se raceste, se acopera cu folie si se lasa la fragezit pana a doua zi

Prajitura este si mai frageda, dupa doua zile, dar putem sa taiem si sa mancam imediat dupa ce se raceste

TIPS-URI

1

Tava sa fie cu dimensiunea 25/35cm

2

Cand aluatul capata consistenta, adaugam faina putin cate putin pana nu se mai lipeste de maini

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu visine si nuca