Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide

de Panacris in Dulciuri, 5 Ian 2019 | 6920 vizualizari

 

Bine am intrat in 2019! Un desert rapid de preparat, cu mare radbare pana la degustat. De data aceasta am tras cu ochiul la reteta Oanei si am fost foarte incantata de rezultat. N-am modificat prea mult, doar cu ingredientele te mai poti juca, dar am mers asa pe clasic! Nu stiu daca este o "reteta romaneasca", dar mama in copilarie mereu ne prepara acasa salam de biscuti. Probabil ca de aceea nu prea i-am dat prea mare importanta. Dar, am fost uimita ca Zmeisorii au savurat pana si colturile:)))), intr-un timp relativ scurt! Hai gata cu povestile, lectura placuta, spor la treaba si pofta buna! 

 

INGREDIENTE

  • Biscuiti populari 300 g,
  • Stafide brune 100 g,
  • Rahat colorat 100 g,
  • Nuca 100 g,
  • Zahar brun 100 g,
  • Pudra de cacao neagra 5 linguri,
  • Unt 100 g,
  • Lapte 200 ml,
  • Esenta de rom 1 lingurita,
  • Esenta de vanilie 1 lingurita.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide:

Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu. Apoi se da deoparte si se adauga untul taiat cubulete si stafidele, amestecandu-se pana se inglobeaza toate ingredientele.

Biscuitii se rup in bucatele marunte, adaugandu-se nuca macinata si cubuletele de rahat si se amesteca impreuna cu crema de lapte, cacao si unt, pana se absoarbe tot lichidul. Se aromatizeaza cu esenta de rom si vanilie.

Pe masa de lucru se aseaza folie alimentara, doua in cazul meu, deoarece am obtinut o compozitie suficienta pentru doua portii de salam de biscuiti. Se pune compozitia pe folie, in forma de salam, apoi se ruleaza strans si se leaga bine la capete. Se lasa la rece, cel mai bine peste noapte. La servire se poate trece salamul prin nuca macinat cu zahar, dar atentie nu va ramane mult timp topping-ul de nuca macinat, va fi resorbit de salam, sau devorat de cunoscatori. Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (16)

Catalina L 1

05.01.2019, 20:18

ce pofta mi-ai facut, tare bun

mirela0911 1

06.01.2019, 18:38

Bun salam! Am facut si eu!

dantes 1

27.01.2019, 07:17

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu nuca si rahat