Desert tarta frangipane cu zmeura

de simona72 in Dulciuri, 26 Oct 2020 | 4116 vizualizari

 

Indiferent ca alegeti sa faceti o tarta mai mare sau mini tarte, ele sunt la fel de gustoase si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat fraged:
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt rece taiat cubulete
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar brut
  • 1-2 linguri apa rece(daca este necesar)
  • 2-3 picaturi esenta migdale
  • Pentru crema frangipane:
  • 100 gr unt moale (la temperatura camerei)
  • 100 gr zahar brut
  • 100 gr faina de migdale
  • 2 oua
  • 2 linguri lichior Amaretto
  • 150 gr zmeura congelata sau proaspata
  • Pentru decor:
  • zmeura, fistic/migdale, zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta frangipane cu zmeura:

Aluat fraged pentru tarte: aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina,zaharul, praful de sare. Se mixeaza cateva secunde, pana aluatul devine nisipos. Se adauga oul batut, se mixeaza pentru alte cateva secunde pana aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Daca acest lucru nu se intampla, se adauga una sau doua linguri apa rece. Se aduna aluatul intr-o bila, se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Pe masa usor infainata se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Ii dati forma rotunda sau dreptunghiulara, depinde ce forma folositi. Rulati foaia pe sucitor si o puneti in tava de tarte unsa cu putin unt. Se taie aluatul in exces.

Se coace in orb timp de 20 minute, primele 10 minute la 180 grade C, apoi la 170 grade. Adica: peste aluat se pune o bucata de hartie de copt mototolita bine dinainte intre palme. Se pun bile speciale sau boabe de fasole. In felul acesta coacem aluatul simplu, fara crema…

se poate pregati in timp ce se coace crusta. Se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul pana devine cremos. Se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare. La final se adauga faina de migdale si amaretto. Se pune crema peste crusta coapta, se presara zmeura, iar cu degetul impingem usor zmeura in crema. Se coace tarta timp de 20-25 minute, pana se rumeneste frumos la suprafata. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta frangipane cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata