Desert Tiramisu cu capsuni

de Andra_Constantinescu in Torturi, 23 Mai 2019 | 2911 vizualizari

 

Un desert delicios inspirat de la Desert de Casa.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita (rece)
  • 250 g mascarpone
  • esenta de rom
  • Alte ingrediente:
  • 225 g capsuni curatate de codite
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 21 piscoturi bicolore
  • 3 capsuni + cacao pentru decor
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu capsuni:

Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora.

Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar intr-o craticioara pusa pe baie de abur pana cand devin cremoase. Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca foarte bine, apoi se incorporeaza branza mascarpone, crema de galbenusuri si esenta de rom.

Se da crema la rece.                   

Capsunile se aleg si se pun deoparte, iar siropul rezultat se dilueaza cu 100 ml apa si se da in clocote ca sa se topeasca zaharul de tot. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Se inmoaie sapte piscoturi in sirop si se aseaza pe un platou. Cu ajutorul unu posh se pune un strat de crema. Se adauga un strat de capsuni, care se preseaza. Se pune cate un pic de crema din loc in loc peste capsuni, apoi se mai pune un strat de piscoturi insiropate. Se pun din nou crema, capsuni, putina crema din loc in loc, inca un strat de piscoturi insiropate si din nou crema. Se pudreaza tortul "Tiramisu" cu cacao, iar in mijlocul sau se pun trei capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Krem a la Krem cu mascarpone