Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

de mirela0911 in Torturi, 13 Mar 2022 | 5337 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru ziua fiului meu. Cand l-am intrebat ce tort ar vrea, mi-a spus ca poate sa fie cu orice, in afara de ciocolata. Si asa am facut acest tort care nu se prepara greu deloc, e simplu si tare gustos.
Si pentru ca asa s-a nimerit, cu acest tort sarbatoresc si reteta cu nr.1100! Wow.... ce cifra! 
 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 150 g faina alba
  • 2 lgt amidon
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 750 g mascarpone
  • 60 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 2 lgt esenta de migdale
  • fructe: zmeura, afine, visine
  • pt insiropat: apa+zahar+esenta de migdale

Pt.ornat:

  • 1 lgt smantana pt frisca
  • 50 g ciocolata alba + 1 picatura colorant rosu
  • fructe
  • macarons
  • sticksuri de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100:

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin.

Faina cernuta impreuna cu praful de copt si amidonul se toarna in 2-3 reprize, amestecand cu grija cu telul. Se imaprte cantitatea in doua si se coc 2 blaturi intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm. Se lasa blaturile sa se raceasca apoi se taie fiecare in doua.

Crema: Intr-un bol se pune mascarponele impreuna cu zaharul pudra si se mixeaza. Se toarna smantana pt frisca treptat si se mixeaza pana se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de migdale si se mai mixeaza putin. Se da la rece crema pana in momentul folosirii.

Pentru sirop, se pune apa impreuna cu zaharul la fiert pt 5 minute. Dupa ce se raceste se adauga esenta de migdale.

Pe un platou se asaza o parte de blat, se insiropeaza apoi se unge cu o parte din crema. Deasupra se asaza fructele (congelate am avut eu): zmeura, afine si visine. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza, se intinde crema apoi fructele. Se continua pana la ultimul blat.

Cu restul de crema se unge tortul pe exterior (daca mai ajunge, daca nu, batem frisca). Ciocolata se topeste impreuna cu smantana pt frisca, se adauga colorantul si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca bine apoi se orneaza tortul dupa imaginatie. Se asaza fructele, sticksurile de ciocolata si macaronsii sau dupa imaginatia fiecaruia.

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe, chiar si proaspete.

2

Cantitatea de zahar din crema difera in functie de gustul fiecaruia.

3

Se orneaza dupa preferinta si imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata fructat