Desert tort de vara cu iaurt si caise

de laura_n in Torturi, 17 Iul 2017 | 6559 vizualizari

 

Usor, rapid si mega delicios

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiți digestivi
  • 100 gr unt
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 200 gr ciocolată albă (de calitate)
  • 50 ml lapte dulce
  • 5 gr gelatină
  • 30 ml apă rece
  • 7-8 caise frumoase, coapte
  • 1 cană mure proaspete
  • ciocolată
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de vara cu iaurt si caise:

Nu durează mai mult de 20- 30 minute ca sa il pregatiti.
Se spală fructele, se lasă la scurs, apoi caisele se desfac în jumătăți, îndepărtându-se sâmburii.
Se pregătește o baie de aburi. Se topește ciocolata albă cu laptele dulce. Se omogenizează, apoi se dă deoparte să se tempereze.
Gelatina se hidratează în apă rece, apoi se încălzește cât să se topească granulele. Puteți să o puneți pe aceeași baie de aburi.
Biscuiții se râșnesc cu ajutorul unui roboțel. Se adaugă untul topit, se amestecă ușor până se obține un pesmet dens și omogen.
Se ia o tavă de copt (preferabil cu inel detașabil, diametru 18 cm), apoi se așază în strat egal și compact, pesmetul de biscuiți. Se dă la rece, 5-10 minute.
Ciocolata albă temperată se amestecă cu iaurtul până la omogenizare. Se adaugă gelatina topită și se încorporează în cremă.
Se scoate tava de la frigider, se așază pe margine jumătăți de caise, în mijloc se asaza murele, apoi se toarnă compoziția de iaurt, cu atenție să nu cadă fructele. Se dă la rece pentru câteva ore.
Se ornează cu așchii de ciocolată.
Este un tort mega delicios, răcoritor și fructat! Deliciu de vară gata în maxim jumătate de oră!

 

TIPS-URI

1

eu nu sunt fan gelatina, insa mai fac exceptii pana incerc agar agar :))

2

nu folositi gelatina in cantitate mare, fiindca ea oricum va inchega compozitia, va iesi cremoasa, nu ca racitura, dar daca preferati sa folositi mai multa, e la libera alegere.

3

Cantitatea de zahar este suficienta, nu e cazul de suplimentare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de vara cu iaurt si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Arici