Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare

de simona72 in Conserve, 5 Oct 2013 | 11663 vizualizari

 

Este prima oara cand fac asa ceva...inspiratie a fost Radu Popoviciu cu sosul iutel pe care l-am incercat la Slanic Prafova...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iute
  • 600-700 gr zahar
  • 2-3 ardei grasi rosii
  • 300 ml otet de vin rosu(am avut eu)
  • 1 mana de stafide aurii
  • 1 mana merisoare
  • 1 lingura ghimbir pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare:

Ardeii se spala in mai multe ape, se curata de cotoare si seminte. mie mi-au mai ramas ceva seminte da n-a fost nici un bai, eventual a iesit mai iute decat trebuia.La fel am procedat si cu ardeii grasi.(i-am folosit doar pt culoare, nu am gasit pe piata doar ardei iuti rosii) Aici faceti cum doriti, taiati ardeii iuti din cutit feliute sau ii dati prin robotul de bucatarie. Eu am ales a doua varianta fiind mai comoda si incercand sa scap cat mai repede de "focul" lor si i-am dat prin robotul de bucatarie, dar lasandu-i tocati mai mare, sa nu fie facuti pasta. Otetul de vin si zaharul i-am pus intr-o cratita pe foc. Cand a inceput sa dea in clocot am adaugat si ardeii tocati. I-am lasat sa fiarba pana dulceata a inceput sa se lege, zeama a mai scazut, cam 40-50 minute. Am adaugat pudra de ghimbir(asta l-am luat de la Panacris), am adaugat si stafidele si merisoarele si am mai lasat pe foc inca 15 minute.Puneti in borcane cat mai mici sterilizate, infiletati cu capace si lasati pana a doua zi sa se racesca treptat. Depozitati in camara. Serviti cu friptura sau orice preparat din carne. 

TIPS-URI

1

obligatoriu folositi manusi chirurgicale

2

cand aveti dulceata pe foc bucataria sa stea cu geamurile deschise

3

celor care sunt mai sensibili sau au un "teren" alergic nu recomand sa faca ei dulceata(din proprie experinta spun), mirosul si iuteala te sufoca dea dreptul

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lia_ 1

05.10.2013, 22:43

breee da' ce specialitate; chiar ca as gusta

Valclaudia 1

06.10.2013, 00:03

tare-s curioasa ce bunatati preparasi tu aici...

abstract01 1

24.12.2019, 19:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Dulceata" de ardei iute