Dulceata de ardei iuti

de Rocsi in Conserve, 18 Oct 2018 | 5289 vizualizari

 

Imi doream de ceva timp sa pregatesc aceasta dulceata, nu pentru mine, ca nu mananc picant deloc, dar pentru ai mei. Am zis ca este momentul sa o testez. Se face repede, nu necesita mult timp. Marea problema este cand o fierbeti. Mirosul de otet si iuteala ardeilor o simti in tot corpul, iti  iese pe ochi,  nas, tusesti, sau cel putin eu asa am patit. Invarteam in dulceata, ma duceam langa geam, invarteam in dulceata, ma duceam langa geam si asa am procedat pana am terminat-o 😀😀😀. Insa rezultatul este unul grozav. Sotul meu este super incantat de aceasta dulceata si deja a servit din ea cu o friptura. A zis ca este ceva aparte. Deci, suportati putin, dar merita!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti de culoare rosie
  • 500 gr gogosari
  • 1 kg zahar
  • 1 litru otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:

Intai de toate, va puneti manusi, altfel o sa va usture foarte tare mainile. Spalati ardeii iuti si gogosarii, ii curatati de cotoare si toate semintele. Ii taiati bucati mai mari, ii treceti prin robot, dar nu ii faceti chiar pasta, lasati si bucati mai maricele. Intr-un tuci (sau un vas mai gros) puneti zaharul cu otetul. Transferati totul pe foc. Amestecati continuu pana zaharul se topeste complet. Cand incepe siropul sa clocoteasca, il fierbeti 15 minute. Dupa acest timp, dati drumul ardeilor si gogosarilor maruntiti. Amestecati bine. Lasati sa fiarba la foc potrivit, invartiti din cand in cand. Dupa 50-60 de minute, dulceata este gata. O trageti de pe foc si fierbinte, o puneti in borcane. Inchideti bine capacele si inveliti borcanele intr-o patura groasa. A doua zi le etichetati si le dati la rece. Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 borcanele de 200 ml. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti in otet