Dulceata de castraveti cu menta si lamaie

de Panacris in Conserve, 10 Aug 2019 | 6917 vizualizari

 

Că suntem în plin sezon și piețele sunt invadate de castraveți vă propun o dulceață neobișnuită, pe care merită să o încercați și savurați, alături de brânzeturi!
 
P.S. Se pot folosi castraveți de orice dimensiuni chiar și castraveți bătrâni, adăugând coajă sau bucățele de lămâie, portocală, grapefruit sau coacăze roșii, după gustul fiecăruia.

 

INGREDIENTE

  • Castraveți proaspeți 1000 g,
  • Mentă 3-4 fire,
  • Zahăr tos 600 g,
  • Lămâi 2 bucăți,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Apă cca. 600 ml
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de castraveti cu menta si lamaie:

Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe.

Într-o cratiță cu fundul dublu se pun cubulețele de castraveți, zahărul, zahărul vanilinat, menta, coaja și zeama lămâilor.

Se amestecă ușor toate ingredientele până ce se înglobează și se lasă peste noapte sau cel puțin 3 ore la odihnă.

A doua zi se adaugă apa, apoi se pune cratița pe foc, la foc tare până ce începe să fiarbă, amestecându-se continuu, apoi se lasă la fiert la foc la până ce se obține consistența dorită pentru dulceață.

Dulceața obținută se toarnă în borcane mici, sterilizate, se închid ermetic și se lasă la dunst cald (într-un vas încăpător, învelite în prosoape groase de bucătărie) până a doua zi.

Dulceața se păstrează în loc răcoros, iar după deschiderea borcanului e recomandabil, dacă nu s-a consumat în întregime să se păstreze la frigider.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de castraveti cu menta si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

11.08.2019, 20:34

Laurici, sper să nu uit să aduc un borcănel la Păltiniș

Rocsi 1

11.08.2019, 21:07

Ce idee interesanta! Oricum tu esti cu retetele astea mai inedite! Bravo!

dantes 1

17.08.2019, 10:21

Interesanta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in saramura