Dulceata de smochine

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 25 Oct 2017 | 9426 vizualizari

 

Dulceata de smochine are un roz delicat si o aroma interesanta, parfumata pe care nu o gasesti oriunde, e speciala, trebuie s-o incerci ca sa intelegi. E o ca o poveste, iar mie imi place mult… si atat.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg sau 30 de smochine
  • 600 g zahar
  • 3 pahare apa
  • 1/2 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

 

Se spala fructele, li se indeparteaza cotoarele, se taie cubulete mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se asaza intr-un vas adanc si se stropesc cu zeama de lamaie.

 Intre timp se pune la fiert intr-o cratita incapatoare apa cu zaharul, iar cand siropul incepe sa fiarba, se adauga si fructele.

Se ia spuma la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca, cu miscari line. Se fierbe la foc mic pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la jumatate.

 Se lasa la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.

 

Timp de pregatire: aprox 10 min

Timp de gatire: aprox 45 min

Portii: 2 borcane mari si unul mic.

 

Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/dulceata-de-smochine.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

29.10.2017, 21:01

Nu am mancat niciodata dar cred ca e tare buna!

Ancutsa 1

30.10.2017, 13:09

Multumesc mult, Madi!

Ancutsa 1

30.10.2017, 13:10

Mirela, daa, noua ne-a placut mult, e aromata, are un parfum anume, trebuie sa incerci si tu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui si mere