Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Noi 2023 | 2515 vizualizari

 

"Culori de toamnă în bucate." 

Pentru Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine sunt necesare urmataorele ingrediente: unt, faina, zahar, oua, lapte, ciocolata si smochine.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine
  • Aluat tarta
  • 250 g unt rece cu 82% grasime
  • 480 g faina
  • un praf sare
  • 2 oua
  • 160 g zahar
  • 4 linguri apa rece
  • Crema de vanilie
  • 750 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 50 g amidon
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba 31%- Belcolade
  • esenta de vanilie
  • Frisca
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • smochine
  • top gel
  • Krant
  • nuca prajita cca 150 g
  • 3-4 linguri zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine:

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Am un set de forme pentru tarta  cu fund detasabil compus dintr-o forma mare  cu diametrul de 20 cm si 10 forma mai mici, 4 rotunde, 3 dreptunghiulare si 3 patrate. Am obtinut 15 tarte , am folosit la copt de doua ori formele de tarta rotunde si mici.

Aluat : Am cernut faina si am adaugat untul rece taiat cubulete, am framantat cu degetele pana am obtinut un aluat faramicios, apoi am adaugat cele 2 oua amestecate cu zaharul, sare si apa rece, am omogenizat si am format un aluat pe care l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru o ora. Apoi l-am scos din frigider si am inceput sa formez crusta de tarta, am imbracat formele cu aluat, am intepat cu furculita, apoi ama sezat peste aluat  hartie de copt si am pus peste boabe de orez ca sa nu se umfle aluatul cand este la cuptor. Am incins cuptorul la 180 grade C si am copt tartele pana ce au inceput sa se rumeneasca frumos, le-am scos din cuptor si din forme si le-am lasat sa se raceasca.

 

 Crema : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile si zaharul le-am mixat cateva minute, am adaugat si amidonul apoi am diluat cu lapte, am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu, cand a inceput sa se ingroase am adaugat si ciocolata alba si am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit fluida si crema ingrosata. Am tras castronul de pe baia de abur si am adaugat esenta de vanilie, am acoperit cu folie alimentara si am lasat sa se raceasca.

Krant : Am pus la caramelizat zaharul cand a capatat culoarea chihlimbarului am adaugat nuca si am omogenizat, am uns un fund cu ulei si am intins compozitia obtinuta, am lasat-o sa se raceasca si apoi am maruntit-o obtinand krant-ul.

Frisca: Smantana rece de la frigider am mixat-o impreuna cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare : Am umplut cu crema mai intai formele mici, restul de crema ramasa am amestecat-o cu frisca si am umplut forma de tarta mare. am presarat krant pe foecare tarta, apoi am ornat cu smochine taite in forma de nufar, top gelul l-am pregatit conform instructiunilor de pe plic si am pus pe fiecare smochina in parte.

Vezi si reteta de Tarta cu crema de vanilie, banane si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

05.11.2023, 20:48

Nu stiu de ce nu m-au atras niciodata smochinele, tar tartele tale sunt grozave si cred ca as manca 2-3 bucati deodata!

laura_n 1

06.11.2023, 21:27

Iti las smochinele, dar fur 2-3 tarte

Panacris 1

14.11.2023, 20:17

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti frantuzesti din albusuri Langues de chat